Owsianka z dodatkiem jałowca

20 czerwca 2020

Odświeżona, orzeźwiona owsianka dodatkiem jałowca. Dodaje on „dzikiego” smaku. Owsianki nie gotujemy, tylko zalewamy mlekiem lub jogurtem i gotowe, dlaczego? O tym wkrótce…
Tym czasem proste, szybkie, smaczne śniadanie bez efektu „przedszkolnej zupy mlecznej”.

 
Składniki na 1 porcję
4-6 łyżek płatków owsianych górskich,
mleko/jogurt naturalny wg. uznania
1/4 jabłka,
2-3 szyszkojagody jałowca,
szczypta wiórków kokosowych,
szczypta cynamonu,

Wykonanie na filmie.

Kto powinien uważać na takie przepisy: nikt, płatki owsiane są dobre dla wszystkich. Uwaga dla osób, które mają problemy z gryzieniem – owsiankę należy odstawić aż nasiąknie mlekiem/jogurtem a płatki owsiane zmiękną i będą łatwiejsze do pogryzienia.

Owsianka z nutą jałowca

Zapowiedziany przepis na owsiankę z nutą jałowca. Pierwszy raz film, zamiast tekstu. Jak wam się podoba taka forma?PS. Owsiankę po przygotowaniu dobrze jest odstawić na chwilę, żeby smaki się ze sobą „przegryzły”.#jałowiec #przyprawy #owsianka #owsiankazjabłkiem #śniadanie #iiśniadanie #lunch #przepisy #gotowanie #promocjazdrowia #dietetykkliniczny #dietetykwrocław #wrocław

Opublikowany przez Vidiet – Gabinet Dietetyczny – Magdalena Szyszka Barycka Sobota, 29 lutego 2020